WINEMAKERS DINNER

Til stadighet arrangerer vi temadager her på Sjøslag. Og vi synes det er ekstra stas å få ibesøk av dyktige vinprodusenter og nvitere dere til Winemakers Dinner.

For å følge vår arrangementkalender - se her.

Hva er Winemakers Dinner?

Som navnet sier: vinmakermiddag. Vi får besøk av en vinmaker fra en bestemt produsent, og serverer middag fra vårt kjøkken.

Kjøkkenet vårt setter opp en meny til vinene, og produsenten går selv rundt og prater med gjestene. Det er ofte også en representant fra importør som blir med å snakke om vinene og produksjonen.

Middagen kan ved enkelte anledninger ha svært begrenset antall plasser, med felles bespisning og felles bord for alle gjestene. Andre ganger settes det opp med mulighet til å booke separate bord og individuelle tidspunkt for ankomst.

Winemakers Dinner er en unik anledning til å møte og bli bedre kjent med vinen og dens produksjon. Vinmakeren har ofte med seg noen unike flasker - som man ellers ikke ville få smakt.
Det er også mulighet for å stille spørsmål til produsenten underveis i middagen.

Under finner du en oversikt over kommende og tidligere vinmaker-middager.

Du kan også følge med i vår arrangementkalender - der får du full oversikt over kommende arrangement og happenings her på Sjøslag.

KOMMENDE BESØK

 

Le Strette

Le Strette ble grunnlagt så sent som i 1997 av Giuliana og Giulio Daniele som sammen med sine ønologi-utdannede sønner Mauro og Savio begynte å produsere viner fra sitt koselige vineri i landsbyen Novello. Men deres kunnskap og glede for vin var ikke nyoppdaget. Familien hadde vært druedyrkere i generasjoner før de selv overtok hele prosessen fra vitikultur til vinifikasjon og markedsprosess. Le Strette lager som de fleste i Barolo, vin på de kjente druene Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. Le Strette eier blant gode parseller i vinmarker i både kommunene Novello og Barolo som de lager robuste, klassiske og lagringsdyktige Baroloer fra.

Det var derimot Mauro og Savios forelskelse i den nær utryddningstruende druen Nascetta, eller Nas-cëtta på dialekt, som har ført til fortjent oppmerksomhet de siste årene. Familien lager i dag to viner på druen. Deres Nascetta Pasinot kommer utelukkende med druer fra vinmarken Pasinot. 750 vinplanter kommer fra 1948, mens de øvrige ble beplantet i 2016. Vinen har dybde og karakter og viser utmerket aromatikk. Deres kommune-vin kommer med druer fra flere vinmarker og med ulik alder på vinstokkene.

Alle druene kommer fra Novello med vinmarkene Pasinot, Bergera-Pezzole, Corini-Pallaretta og Tarditi, unntatt vinmarken Bergeisa, som ligger i Barolo. Vinstokkenes beliggenhet ligger godt til på 350 til 420 meter over havet. Jorden er kalkholdig med innslag av sand og leire og gir balanserte og elegante viner.

13. desember 17.30
Felles bord

Pris: 1395.- per person for 4-retter samt viner til maten

TIDLIGERE BESØK

Manincor, Bioweingut | Wein Direktimport Scholz    Adams Wine Estate » outdooractive.com

La Spinetta - Vendita vino onlineTua Rita | Quality and tradition in Suvereto, in the heart of the Tuscan hills

FØLG OSS GJERNE!

Vi deler bilder og oppdateringer hyppig på våre sosiale kanaler. Følg oss gjerne! 

HVOR FINNER DU OSS?