WINEMAKERS DINNER

Til stadighet arrangerer vi temadager her på Sjøslag. Og vi synes det er ekstra stas å få ibesøk av dyktige vinprodusenter og nvitere dere til Winemakers Dinner.

For å følge vår arrangementkalender - se her.

Hva er Winemakers Dinner?

Som navnet sier: vinmakermiddag. Vi får besøk av en vinmaker fra en bestemt produsent, og serverer middag fra vårt kjøkken.

Kjøkkenet vårt setter opp en meny til vinene, og produsenten går selv rundt og prater med gjestene. Det er ofte også en representant fra importør som blir med å snakke om vinene og produksjonen.

Middagen kan ved enkelte anledninger ha svært begrenset antall plasser, med felles bespisning og felles bord for alle gjestene. Andre ganger settes det opp med mulighet til å booke separate bord og individuelle tidspunkt for ankomst.

Winemakers Dinner er en unik anledning til å møte og bli bedre kjent med vinen og dens produksjon. Vinmakeren har ofte med seg noen unike flasker - som man ellers ikke ville få smakt.
Det er også mulighet for å stille spørsmål til produsenten underveis i middagen.

Under finner du en oversikt over kommende og tidligere vinmaker-middager.

Du kan også følge med i vår arrangementkalender - der får du full oversikt over kommende arrangement og happenings her på Sjøslag.

KOMMENDE BESØK

 

Roberto Voerzio – The Wine House Limited

Roberto Voerzio begynte å jobbe i vinmarkene i La Morra da han var 15 år, og i dag, over 50 år senere, er han anerkjent som en av de dyktigste av alle Barolo-produsenter.

 

Han produserer Barolo fra flere av La Morras mest kjente vinmarker, inkludert Rocche dell'Annunziata, Cerequio, Brunate, Fossati, Sarmassa, Case Nere, Torriglione og La Serra.

 

Roberto Voerzios filosofi er enkel: Å behandle vinmarkene naturlig og med respekt. Ingen kunstig gjødsel, kjemisk sprøyting, soppdrepende stoffer eller andre kjemikalier blir brukt. Varemerket hans er lav avkastning i vinmarkene, så mye som 50% mindre enn maksimalt utbytte av hva som er tillatt. Dette resulterer i fyldige viner med enorm dybde og kompleksitet.

Mange drue-clustere blir klippet bort på hver plante, og de 3 clusterene som blir igjen kuttes også i 2. Dette gjør at han har kun 500 gram med druer pr plante. Dette er det få eller ingen andre som gjør, og dette gir den utrolige konsentrasjonen i vinene hans.

I 2016 lanserte han også for første gang, Barolo RV350. Denne har rekordlave 350 gram utbytte pr plante, og blir av mange regnet som verdens beste Barolo.

 

Roberto Voerzio produserer så mange som seks enkeltvinmarks-baroloer i stort sett alle årganger. Lagringsmetodene er ulike; han bruker bare barriques (nye og brukte) for Casa Nere, Sarmassa og Torriglione baroloene, mens for de fleste andre baroloene bruker han en kombinasjon av brukt barrique og 15 eller 20 hektoliter fat.

Uansett metode, byr hver vin på en enestående kompleksitet og rikdom av smak. Elegante aromaer der hver flaske er et mesterverk av ektheten. Alle vinene er ideelle eksempler på La Morra-stilen.

 

Vi er veldig stolte av å få besøk av Roberto Voerzio. Denne kvelden blir det servert flere av hans topp viner, og vi garanterer en opplevelse du aldri vil glemme.

13. mars

18.00

2400.- per person - Få plasser igjen

 

Domaine Les Monts Fournois - Wilson Daniels

Fredag 31. Mai 2024

 

Leitz Riesling Rheinhessen trocken weiß (Bag in Box) 3 Liter 11,5%vol. | 4260196280044

 

Juni 2024

Torsdag 13. juni

TIDLIGERE BESØK

Manincor, Bioweingut | Wein Direktimport Scholz    Adams Wine Estate » outdooractive.com

La Spinetta - Vendita vino onlineTua Rita | Quality and tradition in Suvereto, in the heart of the Tuscan hills

FØLG OSS GJERNE!

Vi deler bilder og oppdateringer hyppig på våre sosiale kanaler. Følg oss gjerne! 

HVOR FINNER DU OSS?